Det starter hos dig selv – sådan får du et fantastisk sexliv

Vores seksualitet udgør en stor del af vores personlighed, og et godt sexliv er noget, vi alle ønsker os – og med god grund. Et godt sexliv er nemlig alment kendt for at nedbringe psykiske udfordringer som angst, uro, stress, depression, og et godt sexliv bidrager til et godt helbred og en sund fysik. Når vi har sex, så frigiver vi lykkehormoner, og vi har det generelt bedre, når vores sexliv fungerer.

Men hvordan får det så det her gode sexliv – hvordan får vi mest muligt ud af det, vi allerede ved og kan? Læs med herunder, hvor vi kommer ind på de grundlæggende faktorer, der gør sig gældende.

Balance mellem tryghed og det ukendte

Der er lavet flere studier, der viser, at vi mennesker ikke vil have hverken eller, men både og – vi vil være trygge, og så vil vi overraskes. Et godt sexliv skal helst være varieret, spændende, kreativt og trygt. Og det kan være en svær balance at finde.  Alsidighed og variation er nøgleord i ethvert godt sexliv, men grundlæggende skal vi føle os trygge først.

Når I har det rette element af tryghed i jeres forhold, så kan I slappe af og give jer hen – og her kan I begynde at eksperimenter og overraske hinanden for at bevare det ukendte og spændende i jeres sexliv med eksempelvis en fleshlight eller andet. Køb en fleshlight til din mand, se porno sammen, giv hinanden indblik i hver jeres hemmelige fantasier, forfør hinanden spontant eller noget helt andet – hvad der virker, handler om jer.

God sex kommer af god kommunikation

Et godt sexliv kommer ikke af sig selv – og at du har et godt sexliv, er langt hen ad vejen noget, du selv kan bestemme. Når du ved, hvordan din seksualitet trives, hvad du kan lide, hvordan du godt kan lide at blive rørt, hvad du tænder på osv., så har rigtig gode forudsætninger for at få et fantastisk sexliv.

Din partner kan ikke læse dine tanker, og kan ikke forventes at kunne gætte sig frem. Tydelig og klar kommunikation er hemmeligheden bag ethvert godt sexliv. Derfor kan du med fordel lægge eventuel usikkerhed på hylden og tale frit fra det stolteste sted i dig, når du bekender din krop, din lyst og dine behov til din(e) sexpartner(e).

Når du ved, hvad du kan lide, og hvad du har lyst til, og du kan formidle denne viden videre til en sexpartner, så har du gjort alt forarbejdet i forbindelse med at få et god sexliv.